Karamelim

Go Back   Karamelim > BENİM MEMLEKETİM > Diyar Diyar Türkiye > Şehirlerimiz > Tokat [ 60 ]

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pastane Tarifi Açma Tarifi gül güzeli Hamur İşleri 1 10.07.10 00 : 44
Tokat Kebabı Ax!!Sh£yTaN Tokat [ 60 ] 0 24.11.08 00 : 25
camide tokat gladiotores Komik Ses ve Videolar 0 06.08.07 20 : 49
tokat yarışı gladiotores Komik Ses ve Videolar 0 06.08.07 20 : 46
Herşeyiyle ToKaT TitusPullo Tokat [ 60 ] 0 17.03.07 04 : 23

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Paylaş #1  
Alt 24.11.08, 00 : 47
Ax!!Sh£yTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgeneral

Ruh Haliniz: Seytan
Konular: 3740
Karizma Puanı : 108409
Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34Ax!!Sh£yTaN börtecine_34
Papci Tokat Bat Tarifi

Bat

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Anne hatırı kırılmaz. Size taze yaprak aldım bir bat bile yapmadın bana diye serzenişte bulunan kişi annenizse daha çabuk kollarınızı sıvarsınız. Birinci adım kollarınızı sıvamaksa ikinci adım telefon etmek oluyor benim için.
İreeemm!. Hani gelecem demiştin ya bende bu saatte gelsen ne yapabiliriz demiştim?
Gel buldum ne yapacağımızı. Bu gün Tokatlı olmaya karar verdik. dedim demesine de şöyle ufak çaplı bir internet turundan sonra bu muhteşemi bir tek Tokatlıların yapmadığını bir çok ilde yapıldığınıda öğrendim. Malatya, Gaziantep v.s.
Yine malzemeler değişiyor isim değişmiyor. Tahinli, susamlı, yer fıstıklı bir ahbab kıyma koyarmış ama bu da Kars ketesi gibi benim küçüklüğümde. İrem'in bir arkadaşı ekmekleri kızartıp yanında servis yaparmış. Alternatif çok vakit yoktu vakit akşama yaklaşmış en pratiğini ve en bildiğimizi yaptım.

İrem bazı aksaklıklar yüzünden masayı zor çekti. Aslında çeşit tekti, çekilecek bir şey yoktu amma ben bu sofrayı İrem ve fanatik taraftar arkadaşlarına hediye ediyorum. Ben kesinlikle aynı takımı tutmuyorum. Ayrı düştüğümüz noktalardan biri. Bir sefere mahsus arkadaş jesti. Bir daha ki sefer benim renklerim var sırada.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 kuru soğan
  • 5 domates
  • 2 salatalık
  • 2 limon suyu
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı susam(olacaktı evde yoktu)
  • Tuz

Hazırlanışı;
  1. Mercimek haşlanır süzülür. Bulgur iki bardak kaynar suyla ıslatılıp süzülür. (kaynar suyla ıslatmadan soğuk su serperek veya domates suyu serperek bulguru yoğurarak yumuşatan tarifler var fakat vakit dar olduğu için ben kolayını seçtim)
  2. Kuru soğanlar ince kıyılır. Geniş bir yerde bulgur, soğan, salçalar, baharatlar, nar ekşisi, limon suyu , susam karıştırıp yoğrulur.
    .: Karamelim Tokat Bat Tarifi
  3. Domates, salatalık küçük, küçük doğranır. Taze soğan, maydanoz, nane ince kıyılır. Yoğurduğunuz karışıma mercimekle birlikte ilave edilir.
  4. Arzunuza göre sulandırılır. Ceviz serpilir ,süslenir haşlanmış yaprakla servis yapılır.(biz iki litreye yakın su koyduk, fakat içimizden biri susuz ve marulla yedi)

Silkroad PvP Server
Alt 13.12.11, 19 : 51
Yüzbaşı

Ruh Haliniz: Depresyonda
Konular: 581
Karizma Puanı : 1996
mcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant futuremcan has a brilliant future

tokatlı olmayanların kolay kolay ısınamadığı bir tat bu

Etiketler
bat, tarifi, tokat

« Tokat Yemekleri | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil